2009-11-30

Polaroid individ

Inspiration 013

Veckans godisblandning: veckan 47

Illustration

Mode

Foto

Poster

Logotyp

Konst

Modefoto

Förpackningsdesign

Arkitektur

Musikvideo

Grafisk design, illustration, fotografi, mode, film, animation, konst och musik etc.
Mer inspiration hittar du på min inspirationsblogg:

2009-11-29

Det analoga livet


Under det senaste året har mitt behov av ett givande analogt liv vuxit till sig rejält. Mina tankar vad det gäller digital fotografering är inte speciellt höga längre. Att, kostnadsfritt, massproducera bilder för att sedan ta för givet att någon av dessa kommer duga för en publik visning, och då oftast på datorskärm, är ju så långt ifrån foto som konstform som man kan komma.

Jag minns tiden då jag frivilligt hängde i ett syrefattigt mörkrum och sakta såg mina bilder väckas liv. Hantverket var så påtagligt. Processen, kunskaperna och förberedelserna var väldigt viktiga för att få en riktigt bra bild. Och förbannat givande.

Dessutom har min vilja att börja illustrera sakta men säkert tagit fart. Som barn, tonåring och minivuxen satt jag ofta med penna och papper vid skrivbordslampa på kvällarna. Utan mål och utan krav. Man skapade bara. Något som var mer på riktigt. Liksom. Jag saknar det.

År 2010 måste bli analogkonstens år. Så, som en förberedelse för detta har jag under några veckor ångat upp ett intresse för Polaroid-fotografering. Rejält. Efter timmar av surfande efter information, inspiration och fakta har jag nu blivit otroligt sugen att på att köpa mig en vacker pjäs.

Är det kanske så att jag har fått en det var bättre för-kris eller ska jag satsa helhjärtat och investera i en retrosnygging som ger mig äran att skapa bilder för 25 kronor styck men med ett oändligt analogt värde?

2009-11-27

Härligtmysigttrevligt


Jag och E (läs bara E) har bokat oss en hotellnatt inför julruschen. Det är faktiskt något jag velat göra länge. Länge. Det ska bli helt fantastiskt underbart. Som en liten julklapp. Bara jag och E liksom. Piggt!

2009-11-26

Morgonpromenad (mobilblogg)


Upptäckte denna gran igår och tyckte faktiskt det kändes riktigt trevligt. Tror det var ljuset snarare än julkänslan men saknade plötsligt kyla och rejält med snö.

2009-11-23

Bondkakor (mjölk- och vetefritt)


Bondkakor ca 40 st
Ugn: 200 grader i ca 10 min

Ingredienser
150 g smör eller margarin (mjölkfritt)
1 dl socker
2 msk mörk sirap
1 dl sötmandel, hackad
4 dl Fin Mix (Semper)

Gör så här
Rör smör, socker och sirap ordentligt så att det blir ganska mjukt. Tillsätt mandel och mix så att du får en jämt och fin deg. Rulla degen till 2 rullar, ca 3 cm i diameter. Låt stå kallt i 1 timme. Skär rullarna i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter.

2009-11-21

Statistik


Jag älskar inspiration. Jag äslar att samla. Jag älskar Tumblr.

Min inspiration hittar du på: kentson.tumblr.com
Grafisk design, illustration, fotografi, mode, film, animation, konst och musik etc.

2009-11-18

Hallongrottor

Recept på begäran
Hallongrottor, ca 30 st
Ugn: 200 grader i ca 15 minuter

Ingredienser
300 g smör eller margarin (mjölkfritt om man så vill)
1 1/2 dl socker
1 st ägg
1 pkt Fin Mix (Semper)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning: hallonsylt

Gör så här
Rör smör och socker ordentligt så det blir mjukt. I med ägget. Blanda sedan i de torra ingredienserna och forma till en deg. Gör den sedan till en rulle och skär i 30 delar och lägg i småkakeformar. Gör ett i mitten med fingret och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.

2009-11-17

Kokosformar


Kokosformar, ca 15 st
Ugn: 200º i ca 20 min

Ingredienser
100 g smör/margarin
2 dl havregryn
1 dl socker
2 dl kokosflingor

Gör så här
Sätt först på ugnen och smält sedan fettet. Blanda havregryn, socker och kokos och tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om ordentligt. Fyll formarna (bullformar) till häften. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller till de fått en fin brun färg. Lår dem svalna något. Njut.

Rymdgodis


Konstigt nog så skrivs det inte så mycket om det men det händer en hel del i rymdbranschen för tillfället. Igår lyfte rymdfärjan Atlantis, säkert ut mot rymden och till den internationella rymdstationen (ISS). Vi har funnit vatten på månen och enligt NASA kommer världen inte att gå under 2012. Tryggt. Rovern Spirit har fastnat i sanden på Mars och de har upptäckt en atmosfär på en neutronstjärna vilket man inte trodde var möjligt...tror jag, typ. Det är fan heta grejer. Tycker jag då.

2009-11-16

Inspiration 012

Veckans godisblandning: veckan 46

Illustration

Industridesign

Modefoto

Poster

Logotype

Mönster & papper

Foto

Förpackningsdesign


Tidningsdesign


Musicvideo


Grafisk design, illustration, fotografi, mode, film, animation, konst och musik etc.
Mer inspiration hittar du på min inspirationsblogg:

2009-11-09

Malin Berghagen

Idag blev det en allena lunch på ett hak in the kroks. Inget fancy-fancy utan ok mat till ett bra pris a la glömt matlådan. Med nachotallrik som dagens dragplåster var det relativt fullsatt så jag placerade mig intill några diskuterande personer. Till en början stirrade jag mest trött ut men drogs sakteligen till diskussionen. Den mest pratglada var uppenbart en proffspratig försäljare och lyckades under ungefär 20 sekunder få ur sig följande ord: stort i USA, Malin Berghagen, lättförtjänta pengar, nattklubbar och lyxiga gym, Bill Clinton, jättekänd ekonomiexpert och 180 poäng. Efter dessa sekunder tändes givetvis pyramidspelsskylten men de stackars åhörarnas (läs grabbarna grus) kring bordet var imponerade av den krängiga skåningen och såg ett liv i lyx och drinkar på Bahamas. I mitt huvud hörde jag mig säga ”hörni grabbar, skit i det där, han snackar ju för fan bara goja” men jag reste mig mätt och gick tillbaka till kontoret.

2009-11-08

Inspiration 011

Veckans godisblandning: veckan 45

Illustration

T-shirt

Retrofoto

Typografi

Logotype

Graphic art

Foto (Jack Nicholson)

Möbler (vill ha!)

Logotype


Film (en av världens bästa trailer)


Grafisk design, illustration, fotografi, mode, film, animation, konst och musik etc.
Mer inspiration hittar du på min inspirationsblogg:

2009-11-02

Idétorka?


När idéerna tryter vill man ha en ofta en kreativitetschef som på ett enkelt sätt leder en vidare. Här kommer en digital variant: creativeblock.monomoda.com