2006-05-02

Lidingöbo

Hela förra veckan blev en kombination av att jobba hemma och förbereda flytt till annan ö, Lidingö. Min vackra och underbara Södermalmsö is no more. Det är kanske inte riktigt sant. Jag har ju fortfarande mitt kontor och vänner på Södermalm, tryggt. Att flytta blir alltid en ny start. Nya områden, nya gator och butiker att upptäcka. Rent spontant stortrivs jag redan. Lägenheten må vara en liten etta men ack så fin. Att lyan dessutom har en balkong här mig så där extra lycklig. Har redan hunnit med två latte i mina ärvda balkongmöbler, tack bror.

Att vara uppvuxen vid kusten och levt bland båtar och öar i sin uppväxt är något som alltid kommer att ligga varmt om hjärtat. Det är viktigt och betyder mycket. Jag bor förvisso i en storstad men det känns fanimej riktigt fint att få åka från en ö till en annan varje morgon. Plus i kanten för det Stockholm.

E har varit så jäklans snäll och hjälp mig massor. Tack! Hon fick utstå en del skurande och diskande så när jag skulle ordna en välbehövd latte kunde hon knappt lyfta glaset men lite rödtjut på det så ska det nog lösa sig. Är hur som helst förbannat tacksam.

Jag har även fått uppleva fenomenet "storhandla". Det var kul, trevligt och läskigt. Jag har ju för vana att "storhandla" på 7Eleven. Ofta blev det bröd (läs bullar), espresso och mjölk. Ville det sig riktigt väl spenderade jag upp till 300 SEK på Konsum, känn på den. Nu var det helt andra grejer. Vi knallade glatt till Willys, slet tag i två varukorgar men upptäckte snabbt att det inte skulle funka. Dessa byttes ut mot en stor kundvagn som snabbt fylldes med varor som man visst ska ha i ett hem. Slutsumman: 767:50 SEK, kvittot sparades såklart. Något att visa barnbarnen kan jag tro.

Återkommer med rapportering från Lidingö vid senare tillfälle. Nu ska jag ta igen lite jobb.