2007-10-28

Ofrivilligt vuxen


Vanligtvis brukar jag har lite problem med det här bete sig som vuxen medan jag i andra fall sköter mig galant. I morse var jag helt ofrivilligt duktig. Tanken var att somna in glatt igår kväll vid lagom tidpunkt för att på så sätt kunna kliva upp och satta lite fart med jobb. Det sket sig ju så klart.
Först fastnade jag framför SVT:s sena film "2001: A Space Odyssey". En helt fantastisk film men redan sedd ett antal gånger. Av med tv:n ner i sängen. Där låg ju hinder nummer två. Bok. Fastnade och kämpade med att hålla ögonen öppna tills boken attackerade mig genom en lagom smäll i ansiktet. Jag såg detta som ett tecken och somnade som ett ovaggat barn. Klockan alarmerade vid nio vilket i min värld är förbannat vuxen så här på en söndag. Låg dock och drog mig i cirka 20 minuter innan jag gjorde dödsrycket och klev upp.
Lullade runt i några minuter innan mitt arbetarbränsle var bryggt och klart. När jag satt mig vid min smarta dator upptäckte jag att den ställt om sig till vintertid. En timma vunnen och jag är helt plötsligt vuxen. Ofrivilligt. Inte ens en mamma med barnvagn har glidit förbi här utanför. Fantastiskt. Hokus fokus. Nu ska gräsänklingen fortsätta jobba.

Arbetsmusik just nu: "Kraftwerk - Minimun Maximun"

1 kommentar:

egon sa...

fina älskling, du är vuxen!