2010-04-08

Mitt digitala sociala liv

Jag har den senaste tiden börjat engagera mina kollegor vad det gäller sociala medier. Sammanställningar, målsättningar och planer har skissats fram och inom kort ska E komma och förbi vårt kontor och hålla en liten informationskväll. Allt detta, tillsammans med mitt stora intresse, fick mig att se över och sammanställa mitt egna digitala sociala liv.

Mitt digitala liv börjar på t-banan på väg till kontoret. Där kollar jag först och främst min Twitter men läser även nyheter, mejl och lägger ett span på Facebook. Väl på kontoret, tillsammans med nybryggt kaffe, lägger jag fokus på dagens dos av inspiration. Mitt arbetarbränsle. Under cirka 30-60 minuter går jag igenom mina inspirationsorienterande rss-flöden och bloggtjänsten Tumblr. Allt som inspirerar och intresserar mig dokumenteras, sparas och delas, mestadels via min Tumblr-sida men även på denna blogg samt GoogleWave.

Parallellt läses även övriga nyheter, bloggar och tips på länkar via Twitter samt mina övriga kategoriserade rss-flöden, bransch- och intressesorienterade. Detta fortlöper sedan under dagen och ibland (lite för ofta) även på kvällstid. Vid projektstart kan inspirationsdelen förlängas och nischas.

Centralt är det Google och dess tjänster som gäller. Via min iGoogle ser jag mina rss-flöden som lagrats och kategoriserats i Google Reader. I iGoogle visas även nyhetsflöden från utvalda tidningar, så som: Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Resumé, Dagens Media, IDG med flera.


Andra tjänster som används flitigt via iGoogle är: Shorten URL, Tyda.se, Wikipedia, Bokmärken samt Anteckningar.

En gång i veckan, vanligtvis söndagar, sammanställer den gångna veckans inhämtning av inspiration i ett blogginlägg på denna blogg. Även en sammanställning av veckans läsning tas fram av sådant som jag tror kan vara till nytta/intresse för mina kära kollegor. Övriga blogginlägg skrivs periodvis och i mån av tid, lust och ork. Dock på tok för sällan.

Andra tjänster som gärna utnyttjas men inte lika regelbundet är Google Analytics, YouTube, Vimeo, Flickr, Delicious och eBay. Utöver detta prenumererar jag även på nyhetsbrev från exempelvis: Resumé, Dagens Media, MacWorld, New York Times, The Impossible Project med mera.


Det som för tillfället intresserar mig men som jag inte haft tid att sätta mig in i/testat än är följande: Google Buzz, Digg, FriendFeed, Slide Share, WordPress och Drupal.

Om du sitter på några fina tips, råd eller upptäckt att jag totalmissat något helt fantstiskt så får du mer än gärna dela med dig.

Det var det. Länge leve Internet!

6 kommentarer:

Underlandet sa...

Hej!
Sorry att jag kommer här och tar mig friheter, men jag vill bara tipsa om det här eftersom det är right up your alley som någon sa. Rekommenderas jättemycket.

Angående sociala medier har jag nog inte så mycket nytt att komma med, men jag fick en massa tips själv :)

Kentson sa...

Underlandet: härligt, ska spana in karl'n och läget :)

Underlandet sa...

Yey! Här är hans portfolio

Beatrix Vnunk sa...

Buzz har jag spanat in rätt ordentligt (märkligt nog eftersom jag hinner med noll och inget, men min nördiga bror tvingade in mig i det) - så där. Du kan skita i det faktiskt.

I övrigt fick du mig att känna mig än mer oi än innan. Barn stjäl verkligen social medietid, kan jag säga. Det (och nagelklippning) är det enda negativa jag har att säga om motherhood.

Kentson sa...

Man hänger ju egentligen aldrig med tillräckligt utan det gäller ju som bara hitta en skön vardagsrutin som inte tar för mycket extra tid liksom. Det ska ju trots allt ge mer än vad det tar för att det ska vara någon poäng. Typ :)
Du är snart i kapp igen, var så säker!

Anne sa...

tänkt detsamma om wordpress men inte riktigt orkat.