2007-07-23

Kalsongmannen

I lördags var det dags för ett av årets två bröllop. Innan dess var jag under ett par veckor i jakt på en kostym med tillhörande skjorta, slips och skor. Det här med finskor (som i skor och inte kvinna från grannland) är ju inget vidare. Finskor är fanimej fula. Som en något ovuxen sneakerssnubbe som är glad in jeans och t-shirts var det svårt att hitta något som passade sig.

Tillslut lyckades jag hittat en riktigt snygg kostym på MQ men gav jag upp skorna och lånade ett par snygga, svarta bowlingskor modell Adidas av bror. Lite finskor, lite sneakers.

Väl på plats i bröllopsort upptäckte jag att det nog var lite väl små för en kväll med dans, sprit och fotograferande. Som tur är bodde jag och E hos mig käre far den helgen och han slet fram ett par skor från året då jag föddes. De funkade ju faktiskt hur bra som helst och allt blev frid och fröjd.

Bröllopet var helt fantastiskt fint och jag tog över 500 bilder under dagen, kvällen och natten. Kvällens festligheter, middag och dans blev otroligt lyckat och jag och E trivdes som få. Det dracks drinkar, öl och vin i det fina gamla socitetshuset alldeles intill hav och solnedgång.

Vid tvåtiden var det dags att dra oss mot nattbädden i friggeboden på pappas tomt. Finklädda och bortskämde med god mat och dryck tyckte vi att vi var värde en fin liten taxitur hem men tji fick vi. Liten ort och ingen taxi i närheten begav vi oss till fots mot säng och värme. Det var kyligt och lite kreativt tänkande krävdes för E:s överlevnad. Inom kort gick vi där, E med sin fina klänning inklusive min kostym och jag som kalsongman med skjorta och slips. Till slut var vi hemma, lite frusna, något nyktrare.

En bra helg och den åttonde helgen med aktivitet och festlighet. Trevligt så klart men nu ser jag fram emot kommande helg. Inga planer och lugn och ro. Minisemester.

Inga kommentarer: