2008-03-06

Nörderi kostar

Efter att ha blivit ägare till en så fin espressomaskin såg jag fram emot att plugga på och bli en riktig kaffenörd. Idag klev jag spontant in på en relativt välsorterad köksbutik i närheten av Odenplan. Dags att spana in en så kallad "Tamper". En sådan som man pressar kaffet med. En snygg sak och hade därför tänkt mig kunna lägga ett par hundra SEK. Yeah right, för ett par hundra är man fortfarande i plastkategorin och sådant vill man ju inte ha. Då kan man ju aldrig bli en kaffenörd. Ju.

Smått nedstämd kände jag plötsligt att här blir ju inga affärer gjorde. I alla fall inte idag, "Ah okej, ja men då vet jag var ni har, ska hem och fundera lite. Viktigt det där med rätt tamper. Tjena". Ja fråga mig inte varför jag uttryckte mig så där men jag antar att jag inte kunde låta bli att få leka lite kunnig och kaffenördig. Kände rätt bra faktiskt. Och roligt.

När jag stod där och kände på vikt och form på dessa tampers så kände jag genast att passformen är otroligt viktig, vilket givetvis kostar. Jag ska fundera, kolla plånboken och återkomma i ämnet. 

3 kommentarer:

Linda sa...

Då har jag lärt mig något nytt idag! :) Tamper.

torgnysdotter sa...

Kära söta du! Nu har du ju en uppsjö av icke-nytto-prylar att önska i fölsis och julklapp! Nu vet man. Toppen.

"Tamper", liksom?
...och allt det här ska man veta!?

Kentson sa...

Linda: Tamper, ett ord jag aldrig använt innan. Det känns som man vill ha en tapper tamper.

Torgnysdotter: Ja men du faktiskt, min kollega sa att en tamper vore toppen att ge bort då jag gifter men så ja man får väl sätta lite fart då så man får en fin dyr tamper inom kort.