2009-12-17

Årets färg 2010


Enligt Pantone är årets färg PANTONE® 15-5519 Turquoise.

7 kommentarer:

e r i k a sa...

Ha! När jag klickade på din länk tänkte jag att, hm, det måste vara någon form av turkos =D

Kentson sa...

Ha, bra gissat och när den sjunkt in så tycker jag det är ett bra val av färg faktiskt.

retrostuff sa...

Svår. Vem klär i denna färg? En mörk skönhet förmodligen, men en blek skandinav... hu. Men allt går i vågor.Jag laddade för några dagar sedan ner ”PANTONE® fashion color report
spring 2010”, http://www.moderadet.se/.
Ömsom vin ömsom vatten. Turkos går bort i min värld, alla fall klädmässigt. / My

Kentson sa...

Ja men ssom detalj i kläder eller typ en t-shirt till en grå cardigan...typ, då kan jag tänka mig det faktiskt. Men spontant tänka jag mig färgen genast för grafisk form liksom och då är den fan snygg :). Gjorde precis en logotyp i nästan identisk färg...valde dock bort den och gjorde den i klarcyanblå i stället :)

retrostuff sa...

Mmm, eller med brunt. Påminner lite om Ekebykaklet vi hade hemma i vårt 30-talshus när jag var barn. Ja, och så upptäcker jag att mitt kakel i köket är nästan exakt i ton. Hoppsan Kerstin :)!
Färger är som namn för mig. Omöjliga att inte ha en åsikt om. Ha en härlig jul!

Kentson sa...

Exakt så, otroligt svårt med färg men förbannat kul. Så här i vintermörker kan man säkert pigga upp sig med en dagsljuslampa och en uppsättning Pantonefärger :) hm ja och en pava rött då.

Beatrix Vnunk sa...

Min son hade en omlott-tröja i nämnda kulör i dag. Jag tyckte nog att han var fin i den trots blond. Sen bajsade han den sönder och samman. Turkos och senapsgul - så där.