2009-12-17

Årets färg 2010


Enligt Pantone är årets färg PANTONE® 15-5519 Turquoise.

7 kommentarer:

e r i k a sa...

Ha! När jag klickade på din länk tänkte jag att, hm, det måste vara någon form av turkos =D

Kenneth Grönwall sa...

Ha, bra gissat och när den sjunkt in så tycker jag det är ett bra val av färg faktiskt.

retrostuff sa...

Svår. Vem klär i denna färg? En mörk skönhet förmodligen, men en blek skandinav... hu. Men allt går i vågor.Jag laddade för några dagar sedan ner ”PANTONE® fashion color report
spring 2010”, http://www.moderadet.se/.
Ömsom vin ömsom vatten. Turkos går bort i min värld, alla fall klädmässigt. / My

Kenneth Grönwall sa...

Ja men ssom detalj i kläder eller typ en t-shirt till en grå cardigan...typ, då kan jag tänka mig det faktiskt. Men spontant tänka jag mig färgen genast för grafisk form liksom och då är den fan snygg :). Gjorde precis en logotyp i nästan identisk färg...valde dock bort den och gjorde den i klarcyanblå i stället :)

retrostuff sa...

Mmm, eller med brunt. Påminner lite om Ekebykaklet vi hade hemma i vårt 30-talshus när jag var barn. Ja, och så upptäcker jag att mitt kakel i köket är nästan exakt i ton. Hoppsan Kerstin :)!
Färger är som namn för mig. Omöjliga att inte ha en åsikt om. Ha en härlig jul!

Kenneth Grönwall sa...

Exakt så, otroligt svårt med färg men förbannat kul. Så här i vintermörker kan man säkert pigga upp sig med en dagsljuslampa och en uppsättning Pantonefärger :) hm ja och en pava rött då.

Beatrix Vnunk sa...

Min son hade en omlott-tröja i nämnda kulör i dag. Jag tyckte nog att han var fin i den trots blond. Sen bajsade han den sönder och samman. Turkos och senapsgul - så där.