2006-07-18

Sommarsköna helger

Usch. Jag har varit en usel bloggmänniska. Eller så kan man ju se det som att jag faktiskt haft en riktigt bra sommar och inte haft den tiden framför datorn. Så är det faktiskt. Trots en massa jobb så har jag haft de bästa helgerna på väldigt länge. Så, en liten sammanfattning.

Efter min 30-årsfest blev kommande helg ett skärgårdsäventyr. Midsommar. Svensk midsommar som ofta oroar en med diverse regnskurar. Det hela löste sig galant efter en oroväckande regnskur mitt under lunchen på bryggan. Till havs! Efter stor spaning på midsommarvänlig ö fanns den plötsligt där. Härliga klippor och två platser för tält. Grillning, nubbe, bad, sol. När natten kom och knallade såg vi en irrandes helikopter i skyn, vettefan vad den gjorde. Kan ha varit en rik fyllekörande människa sen till festen? När klockan var lite mycket som min hjärna snurrig vinglade jag och E till vårt fina tält. Dagen efter blev sol, bad och bakfylla men vi överlevde.

Nu blev det dags för E:s fina födelsedagspresent: Åland! Jag kan ju inte säga annat att det var den bästa present jag fått på väääldigt länge. Vi hade så jäkla kul, så kul som bara jag och E kan ha.
Läs mer om äventyret här!

Nästa helg. Upptäckte ett av Lidingös badställen, Kottlasjön. Inget havsdopp men ack så fint. Lite jobbiga rikemansbarn vid namn Lennart skrek med sina polare men solen och ett svalkade vatten fanns till hands. Dagen efter blev det parkliv, Tanto. Något att äta och en hel del att dricka. Piggt som få och med finkläderna på drog vi sedan vidare och det hela slutade i stim och discodunk på Kvarnen. Längesen sen och kul att få öva på Elvis-höfterna.
Dagen efter var man givetvis trött och lite sliten men vi hade ju bestämt att fara till den Blå Lagunen på Ekerö och det blev ju faktiskt av. En helt otroligt fint ställe. En insjö med bara sand runtikring och en sjujäkla massa människor. Skönt i vattnet och bonnbrännan suddades ut något. Tryggt.

Nästa helg. Fredag. Depeche Mode på Stadion efter en fin förfylla i Humlan. Smått vinglades gled jag, E plus ett gäng till in på min premiärstitt på DM-gubbarna. Konserten var riktigt bra och den växte under tiden. Många gamla godingar.
Efter konserten beslutade vi oss för att förflytta våra susande öron hemmåt. Dagen efter var en stor dag, den årliga vitryssfrukosten i Vinterviken.
Det blev frukost på McDonalds. Bukfyllda och stärka begav vi oss till vår vätskebaserade frukost i Vinterviken. Kahlúa, mjölk och sprit var på plats men även vin till efterrätt. Glatt och härligt och svalkande bad. Kvällen kom och vi begav oss en lägenhet för att fräscha oss en smula opp. E manekängade och lånade en otroligt fin klänning, fin som få. Jag blev stolt. Puss. Vi blev lite sena att ta oss ut och långa köer väntande. Det hela slutade otippat nog på Hirschenkeller. Återigen fick jag öva på sköna moves a la Elvis.

Nu i helgen blev det mer lantlig SPA för kropp och själ. Jag och E åkte till hennes föräldrar och tog det riktigt lugnt. Visst blev det några nubbar till maten och en mindre fylla i småstadsmiljö men annars höll vi oss lugna. Det behövde vi. I söndags figurerade jag flytthjälp efter att ha lurat en barndomskompis från Ronneby till Kungsholmen. Fyra trappor med liten hiss gav mig träningsvärk men än är Beach 2006 långt borta.

Nä nu ska jag leka duktig konsult och retuschera bilder igen. En latte till först kanske.

Rundar av med lite sköna tips:
Elvis Jailhouse Merlot (89111)
Elvis The King Cabernet Sauvignon (6312)

5 kommentarer:

egoegon sa...

tack för världens bästa sällskap. puss!

Kentson sa...

Tack själv fina!

annaluna sa...

kul med nytt inlägg:)

Kentson sa...

Ah kul att det uppskattas, har inte haft tid men blir nog mer nu :)

annaluna sa...

jag vet hur det är, lack of time...