2007-04-09

Påsken avklarad

Det blev en väldigt bra påsk. Klockan 16.30 satt vi alla på bussen på väg mot lugnet, havet och stugan. Det var jag och E tillsammans med Little J och hans päron. J skötte sig fint hela resan och sågade timmer i stort sett hela tiden. När vi började närma oss vaknade han till och behövde roas vilket inte var så svårt. Att stå i pappas knä och blicka ut mot det rullande landskapet var nog i hans ögon helt fantastiskt. Framme vid färjelägret blåste det nordanvind så vi trivdes mer än bra väl inne i stugan några minuter senare.

Helgen bestod av mat, vila, långa promenader, fotografering och en stor dos J. Den lille parveln stod konstant i centrum. Till och med när han sov. Närmare 200 bilder togs med min nya kamera och E frågade med jämna mellanrum och jag var en stolt, glad och nöjd ägare till min nya kamera. Svaret blev ett fånigt ja varje gång.


Solen sken nästan hela den långa fredagen men kylan fick en att piggna till. Det lokala fiket var tyvärr igenbommat och det fanns inte mycket till liv i den lilla hamnstaden den dagen. Då skymning kom tog vi oss glatt lite vin eller öl medans J:s farfar stekte aborrfilé. Godare fisk finns fanimej inte. Lite kokt potatis, hårt bröd och öl så satt man där och var en lycklig lantis igen.

I lördags var äntligen det lokala fiket öppet och vårt sug efter en livsglädjegivande latte var enormt. Vi kom tydligen försent. Några småkakor och ett par wienerbröd var allt som fanns. Inte ens mjölk till kaffet fick man lyxa med. Något bittra fick vi i oss kaffet och njöt av värmen till stängningsdags.
Senare efter lite påskmat dundrade minsta lillebror in smått berusat och föreslog att vi skulle komma in till honom på lite sprit och förfest. Så fick det bli. Till och med J var med och tycktes trivas med musik och ståhej. När den yngre brodern med bihang drog sig vidare kände min snart 31-åriga kropp att den behövde sömn. Den behövde vara utvilad till nästkommande dag då det återigen bjöds på påskmat hos mams.


Klockan 15.25 var det dags för hemfärd men helgen var inte slut än. Senare på kvällen var det dags för konsert på Mosebacke. Det var E:s käre göteborgarväns band Hanif som drog oss dit och som plus fick vi även se Anna Järvinen och Little Red Snapper. Skönt kväll och skön musik tillsammans med latte, öl och en liten drinkare på slutet. Ett par timmar senare somnade jag och E ovaggade.

Inga kommentarer: