2008-05-29

En påse kulor

Dagen har varit effektiv. Projekt har slutförts. En fet backup är kirrad. Filer och dokument har sammanställts, beskrivits, listats och ordnats så att min kollega ska kunna sköta sig själv under en vecka. Några kunder har fått smöriga semesterhälsningar och andra har fått leverans.

Innan lunch for jag till optikern för en synundersökning och köpte på mig nya linser. Jag for sedan tillbaka till Vällingby för att växla in en påse kulor. Inne på banken stod jag köandes i lång väntan för att sedan få höra att de tar 50 kronor för att växla in skiten. Femtio kronor!? "Nä du tack, 50 kronor är det icke värt", tänkte jag och gick. Men på vägen ut slog det mig; jag mitt lilla oekonomiska as gjorde ju precis något väldigt övernaturligt och dessutom spontant. Vad fan händer här? Egentligen? Till och med E tyckte det inte var så mycket att bråka om.

Efter chocken knallade jag vidare till Forex för att eventuellt kunna få euros med en gång. Det var inga som helst problem men jag anade att tjejen i kassan ändrade sig snabbt när jag vände påsen upp och ner och 1060 kronor i mynt rann ut. Utan smart maskin räknades kulorna ihop för hand och jag blev erbjuden att sätta mig ner och vila en stund.

Med euros på fickan blev det en snabb indisk lunch för att sedan tjacka billigt (och ekologiskt) rödtjut inför packningen i afton. Gud så gott det ska bli.

Så, nu sitter jag här. Lugn, fin och förväntasfull. I morgon drar vi och förhoppningsvis kan jag leverera en och annan mobilblogg. Vi får se. Häddå!


Chomeo "Fancy Footwork"

6 kommentarer:

egon sa...

haha, ja det var minst sagt ombytta roller där ;) PUSS

Kentson sa...

Skrämmande...

torgnysdotter sa...

otroligt kul!

Jag är galet avis på semestern! Avis men unsam. Ha det fint.

Kentson sa...

Tack, jag lovar att vi kommer ha det toppen och galant.

alebark sa...

Lite orutti ändå.. i de där länderna kan man ju ta ut pengar i deras bankomater.. kolla upp vilken bank som är billigast/gratis och ta ut joourosar dänna :)

Kentson sa...

Ja det är ju jst det som vi checkat upp, inte alla som kör betalning via kort där...tyvärr. Sånt gillas ju annars :)