2008-10-08

Fyrvaktardottern 60 år

I somras fyllde modern 60 år, juli närmare bestämt. Fyrvaktardotter som hon är och med stark koppling till Gotland så var det där hon höll hus på den stora dagen. Detta gav oss fem barn lite extra tid att planera och fundera på en riktigt bra present. Till slut bestämde vi oss; klart morsan ska ha en tatuering.

Mamma är född och uppväxt på Gotland. På öar och vid fyrar. Detta har på äldre dagar givit henne någon typ av fyrsjuka. Allt ska ha med fyrar att göra. Dukar med fyrar, gardiner, ljuslyktor, örhängen ja allt. För oss barn kändes nästa steg naturligt, en tatuering föreställande en fyr. Som sig bör.


För att vara på den säkra sidan gav vi henne ett alternativ; en heldag med oss alla i Stockholm inklusive aktiviteter och mat med dryck. Det gavs två presentkort med kryssrutor och plats för underskrift. Då kan vår käre 60-åriga mor sitta på kammaren och fundera i godan ro. Jag och E gav egoistiskt sätt ett porträtt av oss själv i fin ram. Detta med förhoppning att få bort ett skolfoto på mig från årskurs sju då det var stubb, lugg och långt i bak som gällde. Givetvis var det blommor, blader och mycket annat fint hon fick.

Det var i lördags kalaset gick av stapeln. Alla hennes barn och barnbarn ja till och med barnbarns pojk- och flickvänner (och alla jäklar har tydligen körkort...) var på plats. Sammanlagt var vi 22 personer. Den innersta kretsen. Presentöppning, smörgåstårta och obegränsat med öl och vin inklusive fylletal från min sida. Majoriteten mådde sådär dagen efter men det var förbannat kul och det hör tyvärr inte till vanligheten att vi alla samlas och super till.

PS. Mamma blev genast intresserad av alternativ 1: tatuering, så det är bara att hålla tummarna på att denna ruta kryssas i inom kort.

2 kommentarer:

Kurre sa...

En smörgåstårta kan man gärna dyka ned i, om man inte har en burgare till hands det vill säga. Grillat är godast.

Kentson sa...

Kurre: Variation är godast men med dryck och trevligt sällskap kan jag sitta och knapra på en bit knäckebröd en hel kväll faktiskt :)