2009-07-08

Backup?

E.M.D. är förtvivlade. Jäkligt surt med teknikhaveri eller att bli bestulen. Så klart. Been there done that och tjenahej. Men, flera års arbete utan att ha någon som helst backup? Då tycker i alla fall jag att man får skylla sig lite själv. Musiken är ju trots allt deras arbete och levebröd.

6 kommentarer:

Anonym sa...

den portabla hårddisken var ju backup, och det är bara Mattias som klagat över saker han förlorat, så antagligen har de andra tre backup på annan plats!

Kentson sa...

Backup bör man har i säkert förvar och inget man släpar med sig...tycker jag. Av lärdom kör jag alltid externa hårddiskar men för även backup med på en större extern hårddisk i säkert förvar.

"Danny berättar att de har förlorat flera års arbete.
Musikprojekt som aldrig kommer att kunna ersättas."


Nu ska man kanske inte lita på Aftonbladet i minsta detalj men tyvärr låter det som att de (om så enbart Mattias) förlorat år av arbete, har man backup så borde det ju inte vara förlorat.

Anonym sa...

Jo, men det är klart att flera års arbete är förlorat då även backupen blev stulen.

Och det är där som de gjorde fel, det vill säga genom att ta med sig backupen tillsammans med datorerna och övriga värdesaker.

Själv använder även jag en extern hårddisk som backup, men jag har mitt allra viktigaste på ett USB minne, som förvaras på säkert ställe. Inte på mig eller bland mina vanliga värdesaker.

Där gjorde de fel. De skulle inte förvarat backupen med datorerna...

Kentson sa...

Tack och lov händer det inte så ofta men det är ju då som man bli lite slapp och det är lätt att man blir lite dumsnål. Till och med backup-hårddiskar kan ju gå sönder så har man något väldigt värdefullt så får man hitta ytterligare lösningar. E.M.D:s filer lär ju vara rejält stora med gissar jag. Finns ju så många smidigare lösningar idag med för billig penning.

Beatrix Vnunk sa...

Jag tror inte att jag någonstans läst att EMD står för En Mental Diamant:)

Kentson sa...

Samma här. Inte vad jag kan minnas :)