2009-04-02

En cool mor

I somras fyllde min kära mor 60 bast. Men för att, vid tillfället, klara sig undan allt ståhej valde hon att fly fältet till sitt alldeles egna utomlands, Gotland. Där är hon nämligen född och det närmare bestämt på Fårö. Hennes far, det vill säga min morfar, var fyrvaktare vilket rimligt nog gav henne en uppväxt på både öar och vid fyrar. Så på många sätt har hon, i sin uppväxt, levt ett ganska speciellt liv. Detta har format henne på både det ena och andra sättet framför allt givit henne en förkärlek till Gotland dit hon åker så ofta hon kan. Sommar som vinter. 

På äldre dagar har hobbyn, likt många andra äldre kvinnor, blivit att samla på saker och ting och då givetvis på fyrar. Så när modern var redo för att bli firad och fyllna till vad kunde då vara bättre än att ge henne en fyrtatuering i present? Något osäkra blev vi dock glatt överraskade när hon valde att tacka ja till detta presentalternativ och i lördags blev det av och den blev överraskande stor. Min coola mamma.

Bild på den färdiga tatueringen kommer visas inom kort.

4 kommentarer:

Linda sa...

står det "FAR & FYR"? roooligt!

Kentson sa...

"Fårö fyr" står det, där hon är född och allt. Jäkligt roligt. Ska visa bild sen. Bad mamma och gav henne instruktioner för att få en fin bild UTAN blixt :)

egon sa...

far & fyr hade iofs varit jättekul. hahaha.

TORGNYSDOTTER sa...

Far&Fyr ÄR bra. Haha.
Vilken häftig mamma! Hälsa att jag är imponerad.