2008-02-21

Datoriserad

Jag tidigare skrev om att penna och papper var ett underskattat verktyg och det fick mig att längta till nästa tillfälle. Jag gjorde nyss slag i saken. Fram med mitt oinvigda skissblock och dessutom mina fina och knappt använda färgpennor. Det kändes kul och jag fick lite lågstadievibbar då man på bildlektionen kunde få fly in i sin egna lilla fantasivärld och få rita och uppleva precis det man ville.
Den tiden är sedan länge förbi och med tiden har en massa nödvändig men i många fall tråkig teknik blandat sig in. Jag blev just påmind om det. Glad i hågen skissades det linjer och fyllde med färger och efter ett tag blev en linje på tok för sned och vmin absolut första tanke var "Kommando+Z". Tragiskt.

4 kommentarer:

torgnysdotter sa...

haha, jag vet! Exakt så. Ibland när jag säger eller gör något: tänker jag äpple z. Letar ofta äpple x och c på mobilen. På fullt allvar. För det borde ju vara så!

my sa...

Datafödda (nåja nästan), jag tänker alltid #undo#... men vet du Kentson, jag har en skitfin teckning från längesedan, tecknad på servett, av dig. Flygplanskraschbeskrivning tror jag det är. Så fram för pennorna, i alla fall ibland. Investera i ett Copic-set med 72 pennor. Jag lovar att det blir lika kul att använda som datorn! Finns på Mattons webb-butik.
Glöm inte Köping i kväll.

torgnysdotter sa...

JÄKLAR! jag minns flygplansteckningen. Det gjordes i guc´s lärarrum, eller hur!? Jag vill även minnas att det absolut bästa med den teckningen var kentsons ljudillustrationer som, tyvärr, inte finns med på bild!

Varför fastnar vissa saker...?

Kentson sa...

Torgnysdotter: Haha ja fy fan, snabkommandon har blivit en stor del av ens liv.

My: Åhå den måste du scanna in och skicka :) tror inte riktigt jag minns den, var jag full min lyckost?
Har faktiskt länge funderat på sådana pennor, kommer nog bli en köp inom kort faktiskt.

Torgnysdotter: Men vad ni minns saker, i vilket sammanhang var nu detta?