2008-09-10

Broadcast hijacking

Ibland hör man historier om skickliga hackers som, på olaglig väg, tar sig in i avancerade datasystem. De får visa sina skills, lämna ett meddelande för att sedan spårlöst försvinna. Jag kan inte låta bli att imponeras av deras driv att överlista överheten för att sedan skratta på lattjo i år efteråt. Spänning och utmaning utan att någon skadas fysiskt. Ett avancerat och fredligt spratt men samtidigt ett allvarligt brott.

Att avbryta och ta över en tv-livesändning ger ju naturligtvis stor effekt med större publik. Här kommer en händelse som utspelade sig 1987 i Chicago, Illinois. Det så kallade "Max Headroom broadcast signal intrusion incident". Något som jag aldrig tidigare hört talas om men som fortfarande är imponerande och underhållande.


Läs mer här!

Jag kunde givetvis inte låta bli att Googla vidare i ämnet och fann ett annat underhållande fall. Ett fall som ändrat världsbilden för somliga och som enligt andra givit ett gäng studenter ett gott skratt. Fallet är ännu ouppklarat men är känt under namnet Vrillon of the Ashtar Galactic Command Incident och utspelade sig 1977 i Storbritannien. En röst som kallade sig för just ”Vrillon of the Ashtar Galactic Command” kom till jorden och avbröt en livesändning för att meddela jordens befolkning att skärpa till sig och lägga av med krig och förstörelse. Vi smutsar ner och förstör för de övriga runtomkring. Lyssna och läs meddelandet här!

Inga kommentarer: