2008-09-15

En lördag med pappa

I helgen firades pappas 60-årsdag. Dock tre år försent. Presenten var från början en luftballongsfärd över Stockholm men av någon anledning lyckades vi aldrig tajma eller ha vädret med oss och biljetterna gick sedan ut. Ingen ordning. Huvaligen. För att stilla vårt samvete och för att ge farsgubben underhållning och aktivitet med pöjka styrde vi upp en heldag. Bara grabbarna och paps. I den stora staden.

Yngsta bror och självaste fadern anlände förorten vid 10-tiden. Efter frys full med aborre och en kopp kaffefylld pigg hjärna for vi till nästa lillebror. Där gullades de med little J för att sedan åka kommunalt till Stadshagen. Dags att skjuta djur. Min käre far är ju jägare sedan födseln men att jaga djur i storstan har han aldrig gjort. Lösningen på det problemet hade BallBreaker. Ner under jorden fanns bland så mycket annat en jaktsimulator. Och bar. Det sköts anfallande björnar, änder , älg och en och annan ripa. Allt detta medan ölen kylde våra törstiga strupar. Skratt med skoj.

Efter denna upplyftande aktivitet for vi in till stan. Dags för föda bestående av macka med latte och span på konstiga stockholmare. Sedan begav vi oss till ett smärre ölsortimentet på Akkurat. Trivsamt för både pappan och sönerna. Lagom salongsberusande gick vi genom livet, pappas ungkarlsbravader, konspirationer och möjligheten att ordna en jaktsimulator hemma hos paps. Så att badjävlarna har något att leka med samtidigt som pappa blir rik och kan köpa en villa i Grekland. Eller nåt.

Fyllehungern tog fart i lagom takt tid vårt förbeställda bord på Thaibåten vid Skanstull. Då Roslagspappan fick sitta på en båt och äta exotisk mat kom han till synes in i ett glatt och trivsamt lugn. Efter massa prat, mätta magar och några Thailändska kalla tåg bröderna taxi hem och jag halvslumrade kommunalt hem till en rastlös och ensam E.

”En kväll att minnas, det där gjorde ni jäkligt bra”, sa pappa dagen efter.

Inga kommentarer: