2009-03-10

Hämta på dagis

Nya äventyr. Igår var det premiär för hämtning av brorson på förskolan. Rekorderligt klädd i skjorta och ett försök att verka vuxet rutinerad gled jag klockan 16.30 in på förskolan till brorsons stora förtjusning. Efter skratt, bus och en snabb visning av diverse motorcyklar var det dags för påklädning. Påklädningen av en extremt sandig overall på en extremt sprallig brorson skedde på en något olämplig plats. Detta ledde till en relativt krävande städning av förskolekorridor. 

Då vi hämtat vagn, åkt hiss som inkluderade alarmknappstryckning begav vi hos mot självaste hemmet. Efter några steg med rallybilssladdar upptäcktes att vantarna var borta. Med däckskriksvändning for vi snabbt tillbaka hittade ett par blåa vantar och brorson nickade övertygande att vantarna var hans.

På plats i brorshemmet förklarades det att mamma och pappa kommer senare innan brorson glatt pekade på datorn vilken innebar några avsnitt Bamse, som för övrigt har världens konstiga ljudeffekter. Efter denna trevliga stund blev det lek med bilar och motorcyklar. Sladdar och kvaddar samt ihärdiga försök att pula in stora gubbar i små bilar.

När pappan kom hem visade det sig att jag fått hem både fel stövlar och vantar men det var rätt barn och overall. Tryggt. Vi åt fläskpannkaka, hann leka lite till innan jag for hem för ljuv sömn. Det var en givande och bra kväll vill jag lova.

Inga kommentarer: