2009-03-18

Tjackat kavel

Idag köpte jag något jag aldrig tidigare ägt men faktiskt saknat många gånger. En kavel. Jag tog dess oskuld med pajbakning. En något modifierat köttfärspaj a la GI. Resultatet blev över förväntan och känner mig nu både stolt och fet. GI-fet. En pava rödtjut och en solig lördag i morgon skulle sitta fint.


Köttfärspaj
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
500 g köttfärs
Torkade örter, ex. oregano, basilika eller timjan (jag tog lite av varje)
Rapsolja (vilket jag skippade)
Salt och peppar
2 tomater
3 ägg
2 dl grädde
125 g mozzarella

Sätt ugnen på 175 grader (eller sänk ner efter färdiggräddat pajskal).Skala och hacka lök och vitlök och bryn i lite smör i stekpannan utan att ge det färg (det gjorde jag ändå). Lägg det sedan i det färdiggräddade pajskalet. Stek köttfärsen i rapsolja och krydda med örter, salt och peppar. Lägg även detta i pajskalet. Hacka tomater i stora bitar (jag finhackade) och blanda ner i pajen. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen. Toppa sedan med riven mozzarella och grädda i ugnen i 40 minuter.

5 kommentarer:

egon sa...

Så Jävla Gott.

TORGNYSDOTTER sa...

Ibland är du helt över-söt.

Kentson sa...

Egon: Så in i vassen!

Torgnysdotter: Eller tragisk och pinsam som blir stolt över att kunna göra en god paj vid en ålder på 32 :) men jag föredrar över-söt faktiskt så tack :)

It´s all about me sa...

Nu äter jag ju inte köttfärs, men jävlar vad god den ser ut!

Kentson sa...

Det kan du hoppa upp och sätta dig på :). Är man son till en jägare så måste man äta kött. Du kan nog gegga ner något annat än kött och få den att smaka prima :)