2009-03-31

Varslad

Idag blev min yngsta lillebror varslad. Gamla hederliga trygga Sandvik Tooling i min lilla födelsekommun (21 434 inv.) varslade idag 350 personer. I en stad som Stockholm kanske detta kunde ha varit en början på något nytt eller helt enkelt en spark i baken, trots finanskris. I större stad är det dessutom betydligt lättare att exempelvis börja plugga, byta karriär eller helt enkelt bara ta ett tillfälligt what-the-fuck-jobb. Nu menar jag inte att det är kört bara för man bor på landet och blir varslad, verkligen inte men det är ju faktiskt betydligt svårare. Att hitta ett tillfälligt pengar-till-hyra-jobb kan vara nog problematiskt och att konkurrensen ökar vid sådana här tillfällen gör ju inte saken lättare. Nu är min bror en social och trevlig jävel som inte har några problem att ta för sig så det löser sig säkerligen galant och han har dessutom, sedan tidigare, sökt arbete stor arbetsplats nummer två i kommunen, nämligen Forsmarks kärnkraftverk. Lycka till bror!

4 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

Fan. De e deppigt alltså. Tänk på den asociale 50-åringen på samma arbetsplats. Det känns så himla sorgligt.

Klart det ordnar sig för Kentsönerna:-)

Kentson sa...

Exakt, det finns ju alltid människor som suttit på samma jobb i många många år och dte kanske inte är världens roligaste sätt att av sluta sin karriär på.

Men precis va vi lever ju efter pappa Kentsons melodi "Det löser sig".

egon sa...

Pappa Kentsons melodi? Hela familjen Kentsons melodi :) Men det är ju därför det alltid löser sig för er också. Håller alla tummar för lillebror.

Kentson sa...

Haha så sant...men han la liksom ribban då :)