2009-03-26

Ögongym

Under ett par veckor har jag lidit av extremt trötta ögon. Någon gång efter lunch har mina ögon sagt ”häddå!” och bara velat sova medan kropp och hjärna fungerat fullt normalt. Först misstänkte jag att kontoret kanske led av torr luft men eftersom jag inte varit drabbat av något sådant tidigare ringde jag i stället min optiker och bokade tid. Väl på plats spanade hon noggrant in ett och annat och kunde sedan konstatera att mina ögon var förslappade. Lata jävlar helt enkelt.


Ögonens musklerna hängde helt enkelt inte med i svängarna och hade problem att ställa om sig från närsyn till distanssyn. För att få bot skickade hon med ett ögongym. Förutom ett par fula små stödglasögon a la morfar som ska användas vid datorn och behov fick jag även en annan mackapär, se bild. Dessa dubbelbrillor på pinne fick jag till låns och dessa ska användas under tre veckor en minut åt gånger tre gånger om dagen.

Först använder jagdubbelbrillornas ena hälft och fokusera in skärpan på ett utvalt ord från ett papper. Avstånd cirka 40 cm. När min fokus är hundraprocentig snurras det på pinnen för att använda par nummer två. Jag inväntar min, nuvarande, tröga autofokus och återupprepar detta under en minut. En het ögonatlet ska hinna upprepa denna process 24 gånger under en minut medan ett lat-as som jag kommer upp i cirka 5-7. Här ska hårdtränas.

4 kommentarer:

egon sa...

Hahaha. Undrar om du kan få träningsbidrag för detta?

Kentson sa...

Haha ja kanske och kommer i så fall gå plus på eländet kanske.

It´s all about me sa...

oj, vilka grejjer! Haha! Tjena MORFAR! :)

Och angående "att leva lite" - för mig är det inte att leva att supa, käka massa rött kött och slappna av, för mig är det andra saker som är Att Leva :)

Fast själva anti-rött-kött grejjen var mer som en Payback till alla köttätare som skrattat åt mig, när jag aldrig skrattat åt dem... Det att jag inte äter "riktig mat". Nu är det ju dock vanligare, men förr fattade folk inte ens vad jag sa när jag sa att jag inte äter "rött kött". Förövrigt hatar jag alla undersökningar hit och dit; ena dagen ska man käka kött, nästa dag inte...

Kentson sa...

Ha, lite lustigt att just dina icke-leva-grejer är några sköna ingredienser i mitt liv. Kanske inte just supa men att äta och dricka gott är en viktig del av mitt liv. Faktiskt och då ibland inkl. rött kött. Att dessutom kunna slappna av ha lite ro i själen är nästintill en livsmål för mig. Men, alla har ju sina sätt och leva och det viktiga är ju att man vet att man lever på sitt egna rätta sätt som man själv trivs med...men jag tror att det är många som har taskig koll på sitt egna lilla liv.

Sen ang. anti-rött-kött-grejen så hoppas jag att dina gamla köttskrattare läser din blogg och får sig en känga. Riktig mat för mig är man man mår bra av och vad kroppen vill ha. För mig, jägarson och allt, är det kött som gäller.